pátek 31. července 2015

Srpen v kinech

Drazí čtenáři, jak jste si určitě všimli, mé pokusy o recenze často nejsou úplně nejaktuálnější, protože mi často trvá, než se na film dostanu do kina, než nakoukám, co potřebuji, abych to dokázal nějak zasadit do širšího rámce, a samozřejmě než se dokopu k samotnému psaní. Proto jsem se rozhodl, přidat na blog měsíční přehled premiér, které stojí za pozornost.

MŮJ SRPNOVÝ PROGRAM

Dárek 
Režisérský debut herce Joela Edgertona z trailerů působí jako správný psychologický thriller. V životě páru se zničehonic objevý starý známý, který se sám pozve do jejich života. Typ filmu, na který je nejlepší jít a nic nevědět. Recenze jsem tedy žádné nečetl, ale na Rotten Tomatoes má zatím 100%.


Schmitke
Film z magického prostředí Sudet vyprávěný neobvyklou a originální formou, který byl jedním z překvapení letošních Varů. Po dlouhé době zase nějaký český film, na který si do kina určitě zajdu.


Když zvířata sní
Atmosférický dánský horor o vlkodlačici, který se z traileru tváří docela zajímavě. Očekávám něco podobného skvělé švédské upírárně Ať vejde ten pravý.  


Pride
Komedie, která krom britského humoru slibuje i jistý společenský přesah. Film podle skutečné události, kdy v roce 1984 uspořádali gay aktivisté finanční sbírku na pomoc horníkům zasažených masovým propouštěním.


Krycí jméno U.N.C.L.E
Podle trailerů nabitá špionážní retro akce v nezaměnitelném dynamickém, klipovitém stylu Guye Ritchieho. Kvalitativně asi nepůjde o druhý Podfu(c)k nebo Sbal prachy a vypadni, ale můj standard na nenáročnou letní zábavu to snad splní.




FILMY, KTERÉ JDOU MIMO MĚ

Amy
Oceňovaný dokument o krátkém životě Amy Winehouse, za kterým stojí Asif Kapadia, tvůrce známého dokumentu Senna. Mně osobně písničky Amy Winehouse moc neříkají, ale ti, kdo mají rádi její tvorbu, by si tohle určitě neměli nechat ujít.

Vykolejená
Přisprostlá romantická komedie, kde Amy Schumer hraje úspěšnou ženskou, jejíž život je jednou velkou párty plnou nezávazného sexu, než překvapivě narazí na toho pravého. Jak originální. Film, na který by mě nikdo nedostal ani heverem, ale který podle ohlasů ze zámoří je docela povedený a který si své publikum i u nás určitě najde.



ČEMU SE VYHNOUT

Fantastická čtyřka
Tuhle premiéru jsem měl nejprve zařazenou ve svém srpnovém programu, ale po prvních reakcích ze Států se jí vyhnu jako čert kříži. Na Rotten Tomatoes má film ubohých 9%, což ho řadí po bok nejhorších filmů vůbec. Dokonce i youtuber a filmový komentátor Chris Stuckmann, do komiksů zažraný klasický americký nerd, ve své videorecenzi předvádí epesní nerd rage.  

Nesmrtelný
Film s Benem Kingsleym, který na první pohled vypadá jako zajímavý psychologický thriller, přičemž jde o relativně bezduchou vykrádačku filmu Seconds (1966).

Pixely
Komedie s Adamem Sandlerem jsou definitivní no-no. Navíc s námětem, který byl vykraden z jednoho dílu Futuramy a se kterým je prý pracováno tak špatně, že si film neužijí ani nejvíc hardcore retro-gameři.

Hitman: Agent 47
Premiéra ve Státech ještě neproběhla, takže zde můžu soudit jenom z trailerů, které mě moc nepřesvědčily. Nejspíš půjde o bezduchou akci s nevýrazným obsazením. Navíc jde o režisérský debut, což vždycky může být ošemetné. V srpnu raději zajdu na stylovějšího Guye Ritchieho, kde vím, co můžu čekat.

Bláznivá dovolená
Bláznivá komedie, která se snaží oživit u nás relativně neznámou komediální sérii National Lampoon z 80. let. 25% na Rotten Tomatoes a 5,9 na IMDb ukazuje, že nás nejspíš čeká další omyl tuzemské kinodistribuce.  


   

Žádné komentáře:

Okomentovat